hr | en

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na okrugli stol Obrazovanje mladih za budućnost – od učionice do svakodnevnog života koji će se održati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, 17. svibnja, 2013. Okrugli stol organiziraju Mreža mladih Hrvatske, IGRA, Documenta i GONG u suradnji s GOOD Inicijativom. 

Okruglim stolom smjeramo raspraviti pitanje formalnog uvođenja građanskog odgoja i obrazovanja (GOO) u hrvatske škole, kvalitete i ravnopravnog uključivanja učenika u život škole i zajednice te njegove povezanosti s drugim nastavnim područjima,specifično nastavom povijesti.

Povod organizaciji ovog okruglog stola završetak je treće godine programa Studija o mladima za mlade i promocija 6. studijskog biltena čiji su autori istražili mišljenja ravnatelja škola i općih prilika za uvođenje GOO u školski sustav. Osobito nam je zadovoljstvo što ovaj puta imamo priliku saznati kako sustav građanskog obrazovanja izgleda u Sjedinjenim američkim državama, a o tome će govoriti suradnik Studija o mladima za mlade, profesor Ross Roholt Velure.

Ovaj je okrugli stol neposredna je podrška kampanji za zagovaranje građanskog odgoja i obrazovanja Znam, razmišljam, sudjelujem u organizaciji Mreže mladih Hrvatske, Centra za mirovne studije i GONG-a te GOOD Inicijative. 

Događanje će se završiti posjetom putujućoj izložbi SEE New Perspectives: Iz ugla fotografa s Balkana koju organiziraju World Press Photo, Robert Bosch Stiftung i Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, a koja nas podsjeća koliko je umjetnost važna kao dio procesa obrazovanja mladih generacija.

U privitku se nalazi program okruglog stola. 

Veselimo se vašem dolasku.