hr | en

Kampanja SVI MI – za Hrvatsku svih nas, Nansen dijalog centar i Europski dom Vukovar, u sklopu Dana interkulturalnosti u Vukovaru, organiziraju u petak 21. ožujka 2014., od 15 do 17 sati u Županijskoj vijećnici, Županijska 9, Vukovar, okrugli stol

EUROPSKO BOGATSTVO VIŠEJEZIČNOSTI: QUO VADIS CROATIA?

Uz predstavnike/ce tijela državne uprave, lokalne zajednice i organizacija civilnog društva na okruglom stolu će sudjelovati i veleposlanici europskih zemalja; Švedske, Finske, Velike Britanije i Italije. Tijekom rasprave o jezičnom bogatstvu i raznolikosti, o manjinskim iskustvima u susjednoj Srbiji govorit će tamošnji predstavnik hrvatske manjine.

Okrugli stol ima za cilj odašiljanje zajedničke poruke o višejezičnosti kao imperativu kulturnog identiteta Europe koja je jezično premrežena te se mnogi jezici istodobno lokalno nalaze u većinskoj i manjinskoj poziciji.

Kampanja SVI MI – za Hrvatsku svih nas, kampanja protiv širenja mržnje i netolerancije započela je 09. studenoga 2013., prigodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv antisemitizma i ksenofobije, a kao odgovor organizacija civilnog društva okupljenih u Platformi 112 na aktualna referendumska događanja u Hrvatskoj, kada se još jednom dovode u pitanje najvitalniji interesi demokratskog društva, kao što su slobode i sigurnost svih građana i građanki Republike Hrvatske.

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću